Ενημερωτικό σημείωμα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο 1ο ΓΕΛ Συκεών
Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,
Σας ενημερώνω ότι μόλις χθες Δευτέρα 23-3-2020 έγινε με τηλεδιάσκεψη η ενημέρωσή στην ομάδα συντονισμού του σχολείου μας από το Υπουργείο σχετικά με τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Στόχος της ομάδας αυτής είναι ο συντονισμός των υπολοίπων καθηγητών με προτεραιότητα αυτούς οι οποίοι διδάσκουν στη Γ’ τάξη και αργότερα τους υπόλοιπους, ώστε να αρχίσουν τα μαθήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η ομάδα συντονισμού αποτελείται από το Διευθυντή τους υποδιευθυντές και ένα καθηγητή της πληροφορικής.
Για την έναρξη αυτών των μαθημάτων απαιτείται ένα link το οποίο θα σταλεί σε όλους τους εκπαιδευτικούς από το Υπουργείο το οποίο θα περιέχει το λογισμικό και τους κωδικούς. Μόλις οι εκπαιδευτικοί παραλάβουν αυτά τα στοιχεία σε συνεννόηση με την ομάδα συντονισμού θα καθορίσουν τα τμήματα και θα ξεκινήσουν τα μαθήματα. Από επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς μέχρι και την Τρίτη 24-3-2020 στις 14:00 με πληροφόρησαν ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν είχε λάβει το link. Σε επικοινωνία μου με τη Διεύθυνση μου είπαν να περιμένουμε και ότι θα σταλούν σύντομα, επομένως μέχρι τότε δεν έχουμε δυνατότητα σύγχρονης εκπαίδευσης από απόσταση στους μαθητές μας.
Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα της ασύγχρονης επικοινωνίας των καθηγητών με τους μαθητές με την αποστολή εκπαιδευτικού υλικού, ασκήσεων με υποδείξεις και λύσεις κ.τ.λ. Η διαδικασία αυτή έχει αρχίσει από τους εκπαιδευτικούς και αναμένεται να ολοκληρωθεί από όλους σύντομα.
Πρέπει όμως απαραίτητα οι μαθητές/τριες να αποκτήσουν μαθητικό λογαριασμό στο ΠΣΔ μέσω του οποίου θα έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης και στα ψηφιακά τμήματα κάθε καθηγητή. Αρκετοί συνάδελφοι ήδη έχουν δημιουργήσει ηλεκτρονικές τάξεις με τα αντίστοιχα μαθήματα στα οποία έχουν ανεβάσει ψηφιακό υλικό το οποίο όμως για να δουν οι μαθητές απαιτείται ο μαθητικός λογαριασμός στο ΠΣΔ.
Στη ηλεκτρονική σελίδα https://register.sch.gr/students/ μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία έκδοσης μαθητικού λογαριασμού. Ο αριθμός μητρώου που θα σας ζητηθεί αναφέρεται στον έλεγχο προόδου του μαθητή που πήρατε το Φεβρουάριο. Επειδή έχει παρατηρηθεί ότι το ΠΣΔ λόγω μεγάλου φόρτου αργοπορεί την έκδοση του μαθητικού λογαριασμού στο ΠΣΔ σας προτείνω να προσπαθήσετε σε μη εργάσιμες ώρες αργά το απόγευμα.
Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση σας
Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής
Νικόλαος Καραμουζάς