Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ», μια διοργάνωση της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Αρχείο της Ε.Ρ.Τ.  το σχολείο μας κατάφερε με την συμμετοχή του να αποσπάσει το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία Λυκείων κατά το σχολικό έτος 2021-2022.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η αξιοποίηση και χρήση των οπτικοακουστικών τεκμηρίων του Αρχείου της ΕΡΤ στη δημιουργία μαθητικών ταινιών ώστε να αναδειχθεί η οπτικοακουστική μας κληρονομιά με τη ματιά των νεότερων γενεών.

Το βραβευμένο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο :
https://schools.ert.gr/2021-2022/1o-lykeio-sykeon/

Η ταινία πραγματεύεται την τελευταία περίοδο της δικτατορίας και τη συμμετοχή μιας ομάδας νέων στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Πρόκειται για ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα και  διασωθέντα αρχεία.

brabeio

 

Οι μαθητές που εργάστηκαν για το βίντεο φοιτούν τη φετινή (2022-2023) χρονιά στη Γ΄τάξη. Η Παπαδοπούλου Πέννυ ανέλαβε το σενάριο και  τη σκηνοθεσία. Τους ρόλους υποδύθηκαν οι: Μηνάς Βασίλης, Χτενά Κατερίνα, Ράντζα Άγγελος, Σαρηγιαννίδου Ευγενία και Παπαδοπούλου Πέννυ. Μικρότερους ρόλους ανέλαβαν οι: Μπαλής Γιάννης, Περμπίμπα Βιοκτόρια, Οκλαλιώτη Βάσια, Μηλίκος Ευάγγελος, Κωτούλας Θάνος, Κωστάρας Κλέαρχος, Μποζίνη Δήμητρα. Το μοντάζ επιμελήθηκε ο Βασίλης Μηνάς.

Η καθηγήτρια που βοήθησε την ομάδα ήταν η φιλόλογος του σχολείου μας κα. Μολασιώτη Θεολογία.

Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο  στα παιδιά για την υπέροχη συνεργασία και την εξαιρετική δουλειά τους!

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ Συκεών