ΕΚΔΡΟΜΗ CERN – ΕΛΒΕΤΙΑ –ΓΑΛΛΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ
Η εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας στο κέντρο πυρηνικών ερευνών CERN στις 23-27 Απριλίου 2024 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδρομής οι μαθητές μας επισκέφτηκαν το CERN, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών, το μεγαλύτερο σε έκταση κέντρο πυρηνικών ερευνών στον κόσμο με εξειδίκευση στη σωματιδιακή φυσική, το οποίο βρίσκεται δυτικά της Γενεύης, στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας.
Εκεί ξεναγήθηκαν από Έλληνες επιστήμονες που τους μετέφεραν ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία, τους στόχους και τα επιτεύγματα του ερευνητικού κέντρο.

Στη Γενεύη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στο Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών. Κατά τη διάρκειά της οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για την ιστορία και τις σύγχρονες δράσεις του Μεγάρου και ξεναγήθηκαν στους χώρους του.

Εκτός από τη Γενεύη, οι μαθητές γνώρισαν και άλλες πόλεις της Ελβετίας, την πρωτεύουσά της Βέρνη, τη Λοζάνη και το Μπροκ.
Στη Βέρνη περιηγήθηκαν το ιστορικό κέντρο της πόλης που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στη Λοζάνη επισκέφθηκαν το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων και στο Μπροκ το Μουσείο Σοκολάτας του Callier.

Αξέχαστη θα μείνει και η επίσκεψη στη γραφική πόλη Ανεσί και στο διάσημο χειμερινό θέρετο Σαμονί στη Γαλλία.
Ο περίπατος στο κέντρο του Μιλάνου, στο κάστρο των Σφόρτσα, στον καθεδρικό ναό Duomo και στο εμπορικό κέντρο Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε ΙΙ ήταν μια βόλτα μου μας ενθουσίασε όλους
Το πρόγραμμα της εκδρομής παρότι ήταν αρκετά γεμάτο, ακολουθήθηκε και βγήκε στο μεγαλύτερο μέρος του (σχεδόν με την ακρίβεια ελβετικού ρολογιού). Όπου κι αν πηγαίναμε τα μάτια των παιδιών έλαμπαν από χαρά και ήταν γεμάτα ενθουσιασμό. Συνεργάστηκαν κατά το μέγιστο και τα συγχαίρουμε γι’ αυτό.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Καραπατσιάς Δημήτριος, Σταυρίδης Γρηγόριος, Μοιρασγέτη Αγλαϊα και Μολασιώτη Θεολογία.